CD TUMULT SCOORT PODIUMPLAATS

Publicatiedatum: Maandag 14 februari 2000

Hofkapel TUMULT scoort podiumplaats in verkiezing!

 

VORTUM-MULLEM, Hofkapel TUMULT uit Vortum-Mullem is in de verkiezing 'Dweil-CD van de 20e Eeuw' op de 3e plaats geëindigd. Met bijna 2300 stemmen hoefde TUMULT alleen 'De Brulkikkers' uit Utrecht en de winnaar 'Fiesta Servessa' uit Berkel-Enschot voor te laten gaan. In de 1e 6 weken van 2000 is er door de landelijke organisatie DweilorkestenNet een verkiezing georganiseerd met als inzet 'De DweilCD van de Eeuw'. Uit ruim 600 CD's van dweilorkesten uit heel Nederland is een voorselectie gemaakt door een onafhankelijke jury en vervolgens is via een internet-stemming de winnaar gekozen door het Nederlandse publiek. Tot en met 11 februari zijn werden er uiteindelijk bijna 25.000 stemmen uitgebracht.

 

Aangezien TUMULT vanaf het begin van de stemming in de top van klassement meedraaide waren de verwachtingen hooggespannen. De laatste week werd de stand niet meer op de internetsite gepubliceerd waardoor de spanning over de einduitslag toenam onder de deelnemers. Op 11 februari is in IJsselstein de grandioze finale van deze verkiezing georganiseerd. Samen met 7 (van de 10) andere genomineerde verzorgde TUMULT en de andere kapellen een optreden waarna de uitslag door de Vorst van Utrecht bekend werd gemaakt. Onder de genomineerden bevonden zich onder andere de Nederlands kampioen van 1999 (De Stadse Bloazers) van 1997 (De Notenkrakers) en andere nationaal bekende dweilorkesten als De Zwiebels uit Den Haag. De top 3 bleek uiteindelijk zeer dicht bij elkaar te zijn geëindigd. TUMULT uit Vortum-Mullem scoorde met 2299 stemmen een duidelijke 3e plaats, De Brulkikkers uit Utrecht mochten met 2371 stemmen de Zilveren CD van de EEUW ophalen en Fieste Servessa bleek met 2576 de winnaar van de Gouden CD te zijn.

 

Van de CD van TUMULT is een beperkt aantal bijgeperst en nog te koop: geïnteresseerden kunnen zich hiervoor melden bij het management van TUMULT (tel. 0485-521592).

 

Bron: Gelderlander, Boxmeers Weekblad Februari 2000

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: