Hofkapel Tumult

Hofkapel Tumult kent een bijzondere en lange ontstaansgeschiedenis.
Begin jaren 80, toen menig ander VGT–lid van de generatie Vol Glas Vooruit net kwam kijken of nog in de luiers lag, leefde men in Vortum-Mullem vooral op de vrolijke noten van hofkapel De Plekkers. De leden van De Plekkers, toen al niet meer zo piep, waren hard op zoek naar opvolging.
Piet van Kempen en Toon Gerrits trokken de stoute schoenen aan en gingen op zoek naar talent! Piet en Toon, allebei begenadigt trompettist wilden alleen het allerbeste én ze hadden geluk.
Ze vonden liefst 10 kleine mannekes van amper 12 jaar die allemaal een goede muzikant dachten te zijn. Viel dat even tegen! Maar in de rook van de kachel bij Piet en Riek en onder de veren van Toon en Piet groeide er langzaam iets moois. De jongens werden ouder, de noten werden hoger, de muziek werd beter en het werd een échte hofkapel. Het werk voor Toon en Piet zat erop!

De inmiddels 13 mannen van hofkapel TUMULT zorgde voor een grote naamsbekendheid in de wijde regio. Het motto van de kapel “Hard, Hoog en Wiedt” deden ze elk jaar opnieuw eer aan. Overal waar ze kwamen zorgden ze er voor dat het een groot feest werd.
Hofkapel Tumult bracht in 1999 en in 2004 een eigen cd uit. De grote liefde voor de muziek bij alle mannen stond buiten kijf! Samen met carnavalsvereniging De Plekkers uit Vortum-Mullem hebben zij menig fantastisch feest mee mogen maken en lieten zij menig vrouwenhart sneller kloppen. Dat laatste zorgde er voor dat enkele mannen een mogelijke fusie met kapel Vol Glas Vooruit even moesten laten bezinken. Dat zou namelijk betekenen dat het vrouwelijke geslacht zich zou aansluiten bij de kapel en er dus minder Vortums vrouwenhart beschikbaar was om te veroveren! Toen ze in de gaten kregen dat die vrouwenharten toch wel veroverd bleven en de andere kant van de medaille was dat deze vrollie nu ook menig mannenhart op hol konden laten slaan, werd de fusie een feit.

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: