Ons Durpke, Vortum-Mullem

Ons Durpke, Vortum-Mullem

Aantal inwoners: 703
Aantal woonadressen: 224

Vortum-Mullem ontstond in 1942 door de samenvoeging van de plaatsen Vortum en Mullem.
Vortum (Voort-heim), dat 'nederzetting bij een doorwaadbare plek' betekent en Mullem (Muhl-heim), 'dorp (nederzetting) bij de molen', zijn sindsdien naar elkaar toegegroeid en vormen nu een onbetwiste eenheid.

Eenmaal per jaar mag het dorp zich even het middelpunt van de gemeente noemen. Op carnavalsmaandag vinden hier namelijk de Boxmeerse Metworstrennen plaats (waar VGTUMULT elk jaar een hoogtepuntoptreden verzorgd tussen 09 en 15 uur…).

Tussen het kerkdorp en de Maas bevinden zich de zogeheten rivierduinen waar dassen zich prima thuis voelen. Het IVN heeft hier een zeer interessant en gemakkelijk toegankelijk natuurpad uitgezet.

Eind oktober 2010 verscheen het 232 pagina’s dikke boek ‘Vortum-Mullem, een dorp waar muziek inzit’ van de hand van socioloog Theo Fransen, die geboren is in Vortum-Mullem. Hij schreef dit boek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van fanfare sint Cornelius (1910-2010). Dit boek is nog te bestellen via http://fanfare.vortum-mullem.info

Meer informatie over Vortum-Mullem vind je op het dorpsportaal www.vortum-mullem.info en specifiek op de pagina "Vortum-Mullem in vogelvlucht". 

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: