Hofkapel TUMULT naar kampioenschappen!

Publicatiedatum: Zondag 20 mei 2001

Vortum-Mullem, Hofkapel TUMULT uit Vortum-Mullem neemt de komende weken deel aan 2 kampioenschappen voor dweilorkesten. Op Hemelvaartsdag, 24 mei, a.s. zal het Vortumse gezelschap afreizen naar Deurne. Daar worden de Zuidnederlandse kampioenschappen voor dweilorkesten, Joekskapellen en Zaate Hermeniekes georganiseerd. Voor TUMULT is het de 1e keer dat er wordt deelgenomen aan dit kampioenschap waar ongeveer 40 kapellen zullen strijden om de titel.

 

Generale repetitie

 

Voor TUMULT is de deelname op Hemelvaartsdag een soort van generale repetitie voor het optreden dat 2 weken later staat gepland. Op 10 juni zal TUMULT namelijk wederom acte-de-presence geven op de Open Nederlandse Kampioenschappen zoals die in Bemmel worden georganiseerd. Dit kampioenschap, dat dit jaar voor de 15e keer wordt georganiseerd, is het grootste kapellenfestival van Nederland. Hofkapel TUMULT zal daar voor de 7e keer aanwezig zijn in bijzijn van liefst 109 andere kapellen. Uit Vortum-Mullem zullen ook De TUMULTEZERTJES (9 jonge enthousiaste muzikanten uit Vortum-Mullem) aanwezig zijn en deelnemen in de wedstrijdklasse.

 

Arrangement

 

Voor het kampioenschap in Bemmel heeft TUMULT voor de liefhebber een compleet arrangement geregeld. Liefhebbers die de hele dag mee willen maken kunnen voor 35 gulden een arrangement boeken. Het arrangement omvat de busreis Vortum-Bemmel v.v. en een origineel TUMULT-shirt editie 2001. Liefhebbers voor dit arrangement kunnen zich nog tot 26 mei a.s. opgeven bij het management van hofkapel TUMULT (0485-521592). Voor meer informatie zie ook www.hofkapeltumult.nl.

 

Bron: Lokale media, Mei 2001

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: