Hofkapel TUMULT naar Sigmaringen

Publicatiedatum: Woensdag 07 juni 2006

Hofkapel TUMULT uit Vortum-Mullem gaat wederom internationaal. Na succesvolle muziekreizen naar Zweden, Denemarken en België, gaat TUMULT dit keer naar Duitsland-Sigmaringen. TUMULT gaat naar de groots opgezette Stadsfeste in Sigmaringen en is daar op uitnodiging van de gemeenten Boxmeer en Sigmaringen. Beide gemeenten hebben inmiddels een jarenlange culturele samenwerking en in dat licht kan de ?cultuurreis? van de pretband uit Vortum-Mullem worden gezien.

Op vrijdag 23 juni zal TUMULT in een grote touringcar vertrekken om vervolgens in de vroege avond in Sigmaringen te arriveren. Zaterdag en zondag staan volledig in het teken van de Stadsfeste waar TUMULT bij verschillende officiële plichtplegingen aanwezig zal zijn, maar ook o.a. deel zal nemen aan een Fanfarenzug die door de stad trekt. Aan die ?kapellenstoet? neemt o.a. ook collega-kapel De Joekels uit Boxmeer deel. Een bomvol programma zal de mannen en vrouwen van TUMULT tot zondagnacht bezighouden, waarna de terugreis op maandag zal worden ingezet. Hofkapel TUMULT heeft voor deze bijzondere trip een groot aantal nieuwe nummers op de speellijst gezet én zal in passende WK-kleding de optredens in Sigmaringen verzorgen.

Bijzonder aan deze trip van TUMULT is het feit dat Theo Martens, beter bekend als Tei Toet, voor de laatste maal als officiele TUMULTEZER de bas zal beroeren. Na 17 jaar trouw lidmaatschap én het bereiken van de 50-jarige leeftijd, heeft Theo besloten er mee te stoppen. Op deze manier wordt er op een bijzondere manier een einde gemaakte aan 17 jaar TUMULT. Het officiele afscheid van TUMULT heeft op 10 juni jl. plaatsgevonden. Bij die gelegenheid is Tei Toet benoemd tot TUMULTEZER erelid voor het leven.

Bron: Lokale media

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: