Hofkapel TUMULT zet Duitsland in 'vuur en vlam'

Publicatiedatum: Dinsdag 27 juni 2006

Hofkapel TUMULT uit Vortum-Mullem heeft de 4-daagse trip naar het Zuidduitse Sigmaringen in stijl afgesloten. Na 3 dagen volop muziek maken tijdens de 'Stadsfeste' werd de terugreis onderbroken door een gevaarlijk technisch probleem. Een defect veroorzaakte brand en liefst 5 brandweerkorpsen uit Bergheim en omgeving werden opgeroepen om de brand te blussen.

 

Bus brand


Het weekend begon voor de mannen op vrijdagavond. De 1e optredens op de verschillende terrassen in Sigmaringen waren veelbelovend. Sigmaringen, partnerstad van Boxmeer, beleefde op zaterdag de opening van de eigenlijke stadsfeste. Duizenden bezoekers bezochten het stadje en konden genieten van prachtig weer, veel stands en terrassen en heel veel muziek. Hoogtepunt op zowel zaterdag als zondag was een zgn. Umzug waaraan meer dan 800 muzikanten van 33 verschillende korpsen deelnamen. De mannen van TUMULT waren bij die Umzug een zeer opvallende verschijning door de muziekkeus en manier van optreden. Uitzinnige reacties van de vele toeschouwers was hun deel. Zondag werden de stadsfeste rond de klok van 20.00 uur afgesloten.

De terugreis werd uiteindelijk een zeer spannende aangelegenheid door het technisch mankement. 5 brandweerkorpsen, 1 ambulance, 1 112-notdienst én 1 politiewagen waren nodig om het hele probleem op te lossen. Via een 2e bus kwamen de mannen en vrouwen van TUMULT uiteindelijk toch weer in Vortum aan.

De cultuurreis van TUMULT betekende tevens het afscheid van Tei Toet; de bassist van TUMULT. De mannen van TUMULT hebben nu een korte vakantie gepland. Het eerstvolgende optreden staat alweer gepland voor 17 september a.s.

Bron: Lokale media

Geplaatst door: Geert van Raaij

Terug naar nieuwsoverzicht

De Dorpsraad Vortum-Mullem dankt onderstaande sponsoren: